Yangın Kapısı Sırları
Wiki Article
Çift yangın kapıları, koridorlarda ve yetişkin odalara antrelerde bulunanlar gibi henüz geniş açıklıkları kapatmak muhtevain kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer sağlamak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan mimarilabilir. çoklukla 30 ila 120 dakika beyninde değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.
Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik veya betonarme kadar dayanıklı malzemelerden dokumalmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda güvenliği kurmak bâtınin mukteza mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasarım üste elementlere karşı himaye esenlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Dairesel tasar çizim, basamak izini en aza indirirken zengin dikey harekete icazet verir ve bu da onu hem mesken hem bile ticari binalar dâhilin teamül bir intihap haline getirir.
Biryoğun firma ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve emanet emniyetliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam hamiş almaktadır.
Sırça yangın kapıları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine mezuniyet verirken yangına karşı esirgeme sağlar. Bu kapılar, şiddetli sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve yamanın yayılmasını önleyecek şekilde özel olarak kârlenmiş yangına dayanıklı sırça kullanır.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa dışarıya, dışarıdan kellelamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.
Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk yapının özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, örgünın kullanma klası kabilinden faktörler hatırlı olmaktadır.
Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) baz amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki tütün, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu zararlı koşulların özge katlara intikalini engellemek veya muhtemel evetğu kadar geciktirmektir.
Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.
Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında uyanıklık edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem medarımaişetlevinin yitirilmemesi midein hem de merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi sinein bu unsura dikkat edilmelidir.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması yardımıyla yangının kafaladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu sinein emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .
Yangın çıkış kapısı istanbul Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile esrarı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli kucak oluşturur.